Tonijnburger met gefermenteerde groenten

INGREDIËNTEN voor 6 personen

– 600 gram tonijn uit blik op olijfolie
– 4 biologische eieren
– Ongeveer 150 gram kokosmeel
– Komijn
– Herbamare kruiden
– 3 lente-uitjes, fijngesneden
– Versgeraspte kurkuma
– Kokosvet of geklaarde boter om te bakken
– Gefermenteerde rauwe groenten bijv. rode gefermenteerde kool of witte kool met ananas

BEREIDINGSWIJZE

  • Laat de tonijn uitlekken op een zeef en vang de olie op in een kommetje, zodat je deze kunt toevoegen als de massa te droog wordt.
  • Voeg de volledige eieren, kruiden en fijngesneden lente-ui toe aan de tonijn. Meng alles goed door elkaar en begin met het toevoegen van het kokosmeel.
  • Voeg niet meteen de volledige hoeveelheid kokosmeel toe. Begin met 100 gram en controleer of je van het deeg gemakkelijk een burger kunt vormen. Begin met het maken van kleine bolletjes en druk deze daarna plat. Als het deeg te vochtig is, voeg dan de rest van het kokosmeel toe.
  • Bak de burgers in een pan in vetstof zoals kokosvet of geklaarde boter. Let op, tonijnburgers hebben voldoende vetstof nodig om niet aan te branden. Ze kunnen ook goed in de oven worden gebakken. Begin met 15 minuten bakken in de oven en controleer of ze goed gaar zijn. In de pan kun je gemakkelijk zien wanneer ze gaar zijn.
  • Serveer de tonijnburgers met een flinke portie gefermenteerde rauwe groenten. Ze gaan vooral goed samen met vette vissoorten zoals zalm, haring, sardines of tonijn. Geniet ervan!