Vooraleer je aan deze stevige, gezonde wafels begint…

Een bloemkool pizzabodem is geen Italiaanse pizza maar wel een pizza versiering op een bloemkooltaart. Niets mis mee, is zeer lekker en gemakkelijker verteerbaar. En nu, laten we even de realiteit onder ogen zien: Wat betreft deze stevige gezonde wafels. Oeps, ik heb hét woord gebruikt ‘gezonde’ wafels. Nu komt het zeker niet goed??? Of misschien wel. Vertrouw mij voor één keer, aub. Verwacht met deze ingrediënten geen Brusselse wafel of een wafel met knapperige suikerklontjes. Ik begrijp dat wij in België wonen, maar vertrouw me, deze wafels zijn evenzeer verrukkelijk.

Voor deze stevige, gezonde of nog beter gezegd voedzame wafels zonder gluten, lactose of onnodige toevoegingen zoals suiker heb je slechts vier ingrediënten nodig en je maakt er vier wafels mee.

Je hebt 150 g cashewnotenpasta, 125 g kokosroom met minimum 14% vet, 1 bio ei en een snufje bakpoeder nodig. Meng alle ingrediënten in een kom, bij voorkeur met een staafmixer, aangezien de notenpasta erg plakkerig is. Door voldoende te mixen met de staafmixer, ontstaat er een mooi glad beslag waarvan je zou kunnen denken dat het aan het wafelijzer blijft plakken en er zeker geen wafel uit gaat komen, maar geloof mij dat is niet het geval.

Dit recept is super makkelijk, met slechts vier keurige ingrediënten, en de wafels plakken niet aan het wafelijzer. Beloofd! Je kunt ze gemakkelijk uit het ijzer halen. Een bijkomend voordeel is dat je er geen tien van zult eten om verzadigd te zijn – twee wafels zullen waarschijnlijk genoeg zijn. Toch in mijn geval, maar ik blijf een specialeke.

Hier is het recept met een handig overzicht van de ingrediënten en benodigdheden:

Ingrediënten voor 4 wafels:

 • 150 g cashewnotenpasta van MONKI zonder toegevoegde suiker
 • 125 g kokosroom (14% vet) bio variant van COCOMI
 • 1 biologisch ei, bij voorkeur een bio variant
 • Een snufje bakpoeder, bij voorkeur zonder gluten

Benodigdheden:

 • Staafmixer, bij voorkeur van stevig vermogen
 • Mengkom, die je al in huis hebt
 • Wafelijzer, no worries, elke machine kan deze wafels aan

Bereidingswijze:

 1. Doe alle ingrediënten in een mengkom, de volgorde is hier niet van belang, wij zijn niet met pattisserie bezig
 2. Mix bij voorkeur met een krachtige staafmixer tot een glad deeg ontstaat.
 3. Verwarm het wafelijzer voor en vet het indien nodig licht in. Bij de mijne is dat niet nodig. Ik heb het maar de alleereerste keer bij in gebruik namen moeten doen en nu is ze altijd goed en klaar om te bakken.
 4. Giet het beslag op het wafelijzer en bak de wafels.
 5. Haal de gebakken wafels voorzichtig uit het wafelijzer en eet ze op zonder je mondhoeken te verbranden.
 6. Serveer de wafels met je favoriete toppings, zoals vers fruit of verrukkelijke gefermenteerde witte kool met ananas

Deze eenvoudige en gezonde wafels zijn ideaal voor een heerlijk ontbijt, middag of avondmaaltijd. Succes en smakelijk!