Project Description

Is deze workshop wel iets voor jou?

Breng eten tot leven

Duik samen met zussen Marta & Joanna in de wondere wereld van bacteriën. Neem deel aan onze halve dag fermentatie event, ervaar de unieke combinatie van kennis, smaken en praktijk op bijzondere locatie in Leuven.
We geven je het zelfvertrouwen om veilig met micro-organismen om te gaan. We leren je de basistechniek en geven onze geheime tips & tricks waarmee je thuis direct aan de slag gaat. Het doel van deze workshop is jou aansteken met kennis over het belang van gefermenteerde voeding voor jouw gezondheid zodat je er zelf mee aan de slag kan. Je stelt je eigen potten samen met lekker POWER FOOD in wording.

Dit wordt een namiddag helemaal weg uit de drukte van de dag. Volop aandacht voor je gezondheid en tijd om te genieten en leren.

Onze workshops zijn volledig vegan. Je kunt een heerlijke en informatieve ervaring verwachten, volledig in lijn met een plantaardige levensstijl.

@Veilingzaal, op de Vismarkt in Leuven, van 12u00 tot 18u00

Wat mag je verwachten?

 • Marta & Joanna introduceren je in de wondere wereld van micro-organismen. Want je wilt het of niet- Ze zitten overaal, ook in je buik!
  Op een gezellige locatie in centrum van Leuven die we special voor jou uitgezocht hebben, van 12u00-18u00 leer je basistechniek van melkzuurfermentatie. Alles met handen en voeten, op ons eigen Klejman manier uitgelegd en gedemonstreerd.
 • We starten direct met FERME BOOST LUNCH buffet van de Optimist waar je altijd darmvriendelijke opties kan vinden. Aangevuld met selectie van levende voeding van Klejman zussen.
 • Doorlopend FERME MARKT met aanbod van onze artisanale levende potten met Klejman2 lactobacillen
 • Masterclass: ‘Get to know your gut’
 • Om er voor te zorgen dat je geen indigestie krijgt van al de info bezorgen we jouw na de afloop van de workshop onze e-book FERMENTEREN met alle recepten
 • Verrassing van Marta & Joanna om microben in je buik tot leven te brengen.
 • Onze tips & tricks met veel aandacht voor veiligheid
 • Demonstratie van hoe maak je je eigen kokosyoghurt.
 • Je gaat naar huis met:
  • Een bokaal met kimchi
  • Een bokaal met gefermenteerde probiotische tomatenbommetjes
  • Alle ingrediënten die nodig zijn om eigen yoghurt thuis te maken.

Wat verwachten we van jou?

 • Steek de handen uit je mouwen en maak eigenhandig 2 fermentatie recepten  om verder thuis te laten fermenteren.
 • Breng een zak of een kartonnen doos mee om jouw creaties makkelijk naar huis te kunnen transporteren.

Een kookschort, bokalen, mes en snijplankje ligt voor u klaar.

WAAR?
Veilingzaal, Vismarkt 7, 3000 Leuven

PARKEREN?

De dichtsbijzijnde parking is gelegen op De Vismarkt (betalend parkeren op straat). Op tien minuten wandelen is er ook parking Vaartkom of parking Ladeuze & Minckelersparking.

Al je vragen worden beantwoord tijdens de workshop. Inclusief gratis e-book met alle recepten.

Is deze workshop wel iets voor jou?

Als je mens bent en darmen hebt, is het antwoord volmondig JA! Hoe jij vandaag over fermenteren denkt, gaan we resoluut veranderen. We gaan je niet alleen inspireren en motiveren om te starten met fermenteren van groenten, maar je leert ook op welke manier eten van levende voeding van invloed is op het leven in je buik. We leren je de ingrediënten kennen en tonen je hoe je ze kan tot leven brengen. Geen vage wetenschap, maar praktijk, voorbeelden en situaties uit real life.

Fermenteren zit in ons bloed

We zijn opgroeiden in het Poolse dorpje Marianowo, daar was gefermenteerde voeding dagelijkse kost. Onze ouders hanteerden die methode om kolen op een ambachtelijke manier te bewaren. Elke winter stampten wij als kleine meisjes met onze voeten 300 kilo kolen aan in het kleine keukentje van ons appartement. Gefermenteerde groenten zoals zuurkool, komkommers en paprika’s stond toen standaard op het menu.

Groente fermenteren is een natuurlijke en vooral spannende proces waarin koolhydraten door bacteriën worden omgezet in melkzuur. Een onzichtbare en verbazingwekkende transformatie. Zodra het deksel gesloten is beginnen de melkzuurbacteriën hun werk te doen. Wat jouw taak is, is de meest gunstige omstandigheden creëren om dit proces te laten starten.Het bijzondere is dat gefermenteerde voedsel wordt gezin als delicatessen en zelfs voorgeschreven als medicijn. Doordat de darmflora op een positieve en evenwichtige wijze ondersteund en gestimuleerd wordt heeft dit een algemeen versterkende invloed op je gezondheid. Een ware boost voor je immuunsysteem.

De voordelen van gefermenteerd voedsel

Je aansteken met gezonde microben, dat is onze missie en onze passie. Met gefermenteerde groenten als zuurkool en zijn Koreaanse variant Kimchi, serveren we natuurlijke superfoods die je gelukkig en gezond maken.

 • Superfood voor superhumans
 • Brengt je spijsverteringsstelsel in balans
 • Stimuleert je metabolisme
 • De ultieme bron van pre- & probiotica
 • Produceert meer gelukshormonen voor jouw mentale gezondheid
 • Versterkt je immuunsysteem en boost je energie
 • Artisanaal gemaakt met pure, natuurlijke ingrediënten, vegan en zonder bewaarmiddelen

Alles wat je moet weten over de darmmicrobioom

Wij laten jou graag kennismaken met de verborgen wereld van de darmbacteriën terwijl je geniet van FERME BOOST LUNCH buffet .
Waarom slepen we triljoenen bacteriën mee in onze darmen? Ze zorgen voor veel meer dan je spijsvertering. Ze communiceren ook met je hersenen, regelen mee ons metabolisme, zijn verantwoordelijk voor ongeveer 80% van ons afweersysteem en beïnvloeden zelfs ons humeur.
Je darmen hebben dus een veel grotere invloed op je gezondheid dan je denkt. Als er iets fout gaat in je darmen dan kan dat bijna overal in je lichaam gevolgen hebben. Wist je dat binnen één week je darmflora volledig kan veranderen door anders te eten?