We kiezen ervoor om onze gefermenteerde groenten niet te pasteuriseren, en hiervoor zijn goede redenen. Tijdens het fermentatieproces gedijen enkel heilzame melkzuurbacteriën, die essentieel zijn voor het creëren van een gezond eindproduct. Pasteurisatie, daarentegen, houdt in dat voedsel wordt verhit tot hoge temperaturen om schadelijke bacteriën uit te schakelen en de houdbaarheid te verlengen.

Een bijkomende reden is dat het pasteuriseren van gefermenteerde groenten niet noodzakelijk is. Fermentatie op zich is een oeroude bewaartechniek die door de eeuwen heen is gebruikt om voedsel te conserveren.

Hoewel pasteurisatie kan helpen bij het doden van schadelijke micro-organismen, zou het tegelijkertijd de gunstige bacteriën en enzymen elimineren die verantwoordelijk zijn voor het fermentatieproces en de bijbehorende voordelen. Het behouden van levende bacteriën en enzymen is van vitaal belang voor de probiotische en voedzame eigenschappen van gefermenteerd voedsel. Om die reden pasteuriseren wij onze gefermenteerde producten niet, zodat de authentieke voedingswaarde en gezondheidsvoordelen behouden blijven.