START JE DAG MET MIRACLE MORNING

Doe wat je gelukkig maakt – doe dingen die je graag doet en je zal gelukkig en gezond zijn

Je wordt wakker, en grijpt meteen naar je smartphone – nog voor je opstaat wil je op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes op Facebook, Instagram en Twitter. Tussendoor zwier je snel een foto van je ontbijt op je sociaal media. Nog even een blik op je to-do-lijstje werpen, 1 à 2 dingen doorstrepen en dan haasten, haasten, haasten om… in de file te staan. Lichamelijk ben je er wel, maar mentaal draai je op automatische piloot.

Een groot deel van de mensen leeft van buiten naar binnen. Omstandigheden en gewoontes bepalen het ritme van hun leven. Weet dat het anders kan, je kan aan de chaos ontsnappen.

Miracle morning is dé oplossing om de verbinding tussen je lichaam en geest te herstellen. Door zich te gaan afsluiten van de externe prikkels krijg je de kans om je dag helemaal anders te beginnen en beleven. Druk niet op Stop of Pauze, maar op RESET – start je dag met Miracle Morning en liefst op je eigen manier.

Open je geest, zet je automatisch pilot uit en neem bewust de plaats achter het stuur. Een nieuwe gewoonte creëren vraagt een inspanning maar is niet onmogelijk. Het is minder zwaar dan een baby op de wereld zetten.

Deze nieuwe gewoontes maken jouw dag fantastisch:

♦ Begin elke ochtend alsof het weekend is, alsof je weer iets ongelooflijks en spectaculair mag ervaren, zoals een klein kind die blij is dat hij naar een pretpark mag.

♦ Gebruik de snooze knop op je wekker niet.

♦ Sta op en ga direct naar buiten een wandeling doen – ongeacht het weer. In de laatste jaar dat we dagelijks ’s ochtend naar buiten gaan heeft het misschien 10 keer geregend. Een halfuur beweging in de ochtend verbetert de interactie voor de hele dag.

♦ Stel jezelf in op je Miracle Morning schema de dag voordien. Ga op tijd naar bed, gun jezelf voldoende tijd voor de goede nachtrust, je hebt minstens 7-8 uur slaap nodig. Goede nachtrust geeft je meer energie om de volgende dag aan te kunnen.

♦ Eet je laatste maaltijd niet later dan 3 uur voor het slapen gaan en beperk de tijd dat je zittend achter de schermen spendeert.

♦ Wees dankbaar van zodra je ogen opengaan, benoem tenminste drie dingen waarvoor je dankbaar bent: “Ik ben trots op mezelf omdat…”, “Dit heb ik goed gedaan….”, “Ik ben dankbaar voor…”

♦ Wees lief voor jezelf, zorg voor jezelf, luister naar wat je lichaam je vertelt: doe de dankbaarheidsoefening in de spiegel, zeg tegen jezelf “ik hou van je, ik ben trots op jou, ik ben geweldig”

♦ Voed je lichaam en je darmmicrobioom enkel en alleen met de gezonde voeding; gebruik de eerste maaltijd van de dag om je buik en lichaam te voeden in plaats van te vullen. Elke hap eten vergroot of verkleint de kans op paar jaar extra leven.

♦ Doe wat je gelukkig maakt – doe dingen die je graag doet; lees een  boek, doe yoga, maak je lekkerste ontbijt klaar, luister naar je favoriete podcast, knuffel met je huisgenoten.

ervaringsconsult