GEZONDE VOEDING KLAARMAKEN DUURT HELEMAAL NIET LANGER

Gezonde voeding klaarmaken neemt geen uren in beslag. De tijd die je nodig hebt om een ongezonde maaltijd te bereiden benut je best om een gezond alternatief op tafel te zetten. In het begin zal het aanvoelen alsof je langer bezig bent met de nieuwe (gezonde) recepten, maar dat is zo met alles wat nieuw is. Eens je de recepten, ingrediënten en bereidingsstappen wat beter kent, kost het je geen extra tijd – net zoals de recepten die je nu in een handomdraai kan klaarmaken.

We hebben allemaal evenveel tijd op een dag.

Wil je van je gezondheid prioriteit maken dan steek je je handen uit de mouwen.

Plan je maaltijden!
Weten wat en wanneer je gaat koken bespaart je van de verleiding om af te wijken van je schema en toe te geven aan ongezonde, maaltijden.

Meal Prep!
Besteed één dag in de week wat meer tijd in de keuken om al wat voor te bereiden voor de komende 6 dagen – je kan eten klaarmaken of je planning voorbereiden, dat kan op verschillende manieren.

ONZE TIPS OM DE BEREIDINGSTIJD VAN JE MAALTIJDEN TE INKORTEN

Elke dag warm eten is geen must rauw voedsel bevat ook meer vezels en vitaminen

Snij paprikas, komkommer, radijzen, ajuin, wortelen, selder, courgette Je hebt altijd voorraad groenten in je koelkast die je kan gebruiken om een maaltijd klaar te maken. Maak er een slaatje mee of stop ze onder de grill.

Schil groenten en fruit niet, zo neem je meer voedingsstoffen op. Wassen in lauw water is voldoende.

Snij de ajuinen die je deze week nodig zal hebben en bewaar ze in een doosje. Je hoeft ook maar één keer te wenen win-win! Voeg wat look en verse kruiden toe aan de vers gesneden ui je hebt ineens een hele kruidenbundel klaarstaan om je eten op smaak te brengen

 Haal de diepvriesgroenten in huis. De voedingswaarde en het vitaminegehalte van diepvriesgroenten zijn vergelijkbaar met die van verse groenten. Je hebt altijd een voorraad van gezonde groenten in huis en de voorbereidingstijd is kort.

 Verkort de kooktijd van je groenten. De meeste mensen hebben de neiging om ze plaat te koken. Krokanter zijn ze lekkerder en bovendien bevatten ze meer vitaminen.

 Rasp een voorraad van harde kaas in porties en steek het in de diepvries. Haal uit de diepvries 10 min voor je het gaat gebruiken.

 Maak je granola zelf. Homemade granola is gezonder dan granola uit de winkel omdat het geen overdaad aan suikers en onnodige toevoegingen bevat. Het is eenvoudig en snel klaar. En je kan hem erg lang bewaren. Als je een grote pot granola maakt, kan je hier dagen of zelfs weken van genieten.

Kook 15 eieren hard en verwerk ze in verschillende maaltijden in de volgende dagen

Maak één grote portie zilvervliesrijst, boekweit of quinoa. Je kan dit gemakkelijk tot 4 dagen in de koelkast bewaren

Haal je vlees één dag voor je het gaat bereiden uit de diepvries en laat het in de koelkast rustig ontdooien

Maak je zadenkracker klaar voor de rest van de week

Kook een grote ketel soep en vries ze in

Zelfgemaakte hummus kan je invriezen

Maak kokosyoghurt van kokosschilfers en kokosdrink

Zorg voor voldoende groenten en fruit geen werk en je kan het on the go eten

Haal diepvriesfruit in huis om zelf confituur te maken

Je hoeft niet bij een lokale boerderij aan te bellen om gezond eten te kopen. In de supermarkt kan je ook kiezen voor gezonde en onbewerkte producten

Doe je boodschappen online en ga ze ophalen je komt zo ook minder snel in verleiding om ongezonde snacks te kopen

Volg een kookworkshop om nieuwe kooktechnieken aan te leren en nieuwe ingrediënten te ontdekken.

ervaringsconsult